Thuiswerk tips

Nu het coronavirus Nederland heeft bereikt werken steeds meer mensen vanuit huis.

Hoe hou je het productief en leuk? Een aantal tips op een rijtje:

Kleed je alsof je naar je werk gaat Sommige mensen zweren erbij om in vrijetijdskleding op de bank te gaan zitten. Werkkleding kan je echter in de juiste sfeer brengen om te werken. En om werktijd van privétijd scheiden.

Creëer een vaste plek voor jezelf waar je alles bij de hand hebt. Het liefst een apart bureautje als dat mogelijk is.

Hou zoveel mogelijk je kantoortijden aan Het kan erg verleidelijk zijn om maar door te werken. Uiteraard kun je ook andere werktijden aanhouden als dat jou beter schikt, maar neem dan pauzes of vrije tijd op een ander moment.

Spreek af met andere thuiswerkers in je omgeving om even naar buiten te gaan om te lunch wandelen. Uiteraard op een veilige armlengte afstand. Een fijne vervanging van het praatje bij de koffieautomaat. En FaceTime en Skype zijn natuurlijk ook mooie manieren om even contact te hebben met anderen.

Maak het aan je huisgenoten duidelijk wanneer je echt niet voor hen beschikbaar bent en wanneer weer wel. Heb je oudere kinderen die ook thuis zijn momenteel en moet je een call doen of geconcentreerd werken? Spreek af dat als de deur dicht is of een lampje brandt je niet gestoord kunt worden. Een rood Fietsachterlichtje vastgeplakt op een deur of tafel doet wonderen. 

Interessant artikel? Deel het.

Deel op Linkedin
Deel op Twitter
Deel op facebook
Verstuur per mail
LinkedIn
Twitter
Facebook
Email