RTL Nieuws: De kampioenen in thuiswerken. Maar zij hebben flexibele werkgevers nodig, aldus Klaran van ’t Vlie.

De maatregel om zoveel mogelijk thuis te werken, geldt al sinds 13 maart 2020 en loopt mogelijk af op 20 september. Dat is één van de data die het kabinet heeft genoemd voor mogelijke verdere versoepelingen. 

Thuiswerken blijvertje

Het Sociaal en Cultureel Planbureau deed ook onderzoek naar thuiswerken. Als het aan werknemers ligt, wordt de combinatie van thuis en op kantoor werken gebruikelijker dan voor corona. Vooral dat je zelf je werktijden kunt indelen, wordt als positief ervaren.

1,5 jaar in sociaal isolement

Al anderhalf jaar geen mens op de werkvloer in levenden lijve zien: dat kan zomaar invloed hebben op het werkplezier. Of op je motivatie om (hard) te werken. Maar hoeveel invloed dat heeft, verschilt per persoon, zegt arbeidspsycholoog Klaran van ’t Vlie. “Introverte mensen vinden het vaak prettig en extraverte mensen lastig. Ook speelt mee of je werk voor jou de plek is om te socializen of dat je je sociaal contact vooral haalt uit familie en vrienden.”

Het werkplezier wordt ook bepaald door de mate van vrijheid die werknemers ervaren in de thuiswerkdagen. ‘Is de werkgever flexibel of niet?’ is een belangrijke vraag.

Lees hier het hele artikel: RTL Nieuws: De kampioenen in thuiswerken: ‘Mis het sociale contact totaal niet’.

Interessant artikel? Deel het.

Deel op Linkedin
Deel op Twitter
Deel op facebook
Verstuur per mail
LinkedIn
Twitter
Facebook
Email